BELEDİYEMİZDEN BİR İLK DAHA.

Belediyemiz tarafından Haziran ayı içerisinde İlçemiz merkezinde bulunan camilerde Mübarek Ramazan ayı öncesi Vakumlu temizlik aracı ile vatandaşların ibadetlerini daha temiz bir ortamda yapmalarını sağlamak amacıyla Belediyemiz bünyesinde oluşturulan ekipler tarafından gerçekleştirilen çalışma sonucu camilerimizin halıları anti-bakteriyel şampuanla, vakumlu makinelerle temizleme çalışmaları hızla devam etmektedir.

Camilerdeki halıların temizliği, sadece üzerinde olabilecek kir ve lekelerin temizlenmesi açısından değil, belki de bundan daha çok halıların hijyenik olması ve bakteri barındırmaması açısından da çok önemlidir. Camide bulunulan sürede ve özellikle namaz kılınırken halılar ile temas kaçınılmazdır. Bu yüzden de yılda en az bir kere anti bakteriyel ve antialerjik, ilaçlı şampuanlarla cami halılarının yıkanması gerekmektedir. Ne kadar temiz görünürse görünsün cami halıları, içinde bakteri ve mikrop barındırırlar. Aslında Müslümanların evi kabul edilen camilerin, en az yaşadığımız ev kadar temiz olması gerekir. Dinimiz temizliği emreder ve camilerin temizlik için örnek olması gerekir. Temizliğin imandan geldiği unutulmamalıdır.