4.DUMANLI GENÇLİK VE DOĞA FESTİVALİ KUTLAMALARI

Belediyemizin de katkılarıyla 4'üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Dumanlı Gençlik ve Doğa Festivalimiz Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Festivalde sırasıyla Belediye Başkanımız Sayın Çakmak PAÇACI, Kaymakamımız Sayın Eyüp KAYKAÇ, Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir AKSUN, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Sayın Süleyman KARAMAN ve Sayın Burhan ÇAKIR, Erzincan Valisi Sayın Ali ARSLANTAŞ birer açılış konuşması yaptı. Festivalin açılış konuşmasında Belediye Başkanımız teşriflerinden dolayı gururumuz Binali YILDIRIM 'a protokol üyelerine, STK Başkan ve üyelerine, gençlere teşekkür edip, Barış Pınarı Harekatına katılan Ordumuzun muzaffer olmasını temenni etti.
Daha sonra kürsüye çıkan Son Başbakanımız, Hemşehrimiz Sayın Binali YILDIRIM Beyefendi, seyrine doyum olmayan olağanüstü doğal güzellikleri içerisinde barındıran Dumanlı Yaylalarından övgüyle bahsetti.
Konuşmaların ardından doğa yürüyüşü başladı. Sayın Binali YILDIRIM, beraberindeki protokol mensupları ve çok sayıda Türk Bayrakları, #BizTürkiyeyiz#DumanlıYolcuları etiketleri taşıyan vatandaşımızla 10 kilometrelik doğa yürüyüşü yaptı.
Yoğun bir katılım sağlanan festivalde yürüyüşün ardından gençler bir yandan kendi söyledikleri şarkılarla halaylar çekerek gönüllerince eğlenirken off-road ve Doğa Sporları Kulübü (EROFF) tarafından düzenlenen off-road yarışlarında pilotlar çamur, rampa, su dolu çukurlar ile virajların bulunduğu parkurda dereceye girebilmek için özel dizayn edilmiş araçlarıyla kıyasıya mücadele ederek adeta nefesleri kesti. Ayrıca fotoğraf yarışması, canlı langırt, çadır kampı, kamp ateşi başında müzik dinletileri, motorkros gösterileri katılımcılara heyecan ve eğlenceyi bir arada yaşattı.
Belediye Başkanımız Sayın Çakmak PAÇACI ‘’4’üncü Dumanlı ve Gençlik Festivalinin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederim. Tertip komitesinde yer alan Refahiye Kaymakamlığı, Refahiye Belediyesi, Refahiye Meslek Yüksek Okulu, Refahiye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Refahiye Kültür ve Dayanışma Derneğine katkılarından dolayı Erzincan Belediyesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Kızılay, AFAD, ve İstanbul’ dan gelen Refahiye Kültür ve Dayanışma Üyelerine, Erzincan Refahiye Derneği üyelerine ayrıca teşekkür ederim. 5.Dumanlı ve Gençlik Festivalinde tekrar buluşmak dileğiyle sevgi ve selamlarımı sunuyorum.’’ Dedi.