Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Refahiye Şubesi ve Cemevi’nin açılış programına Ak Parti Genel Başkan Vekili Son Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM'ın teşrifleri ile açıldı.

Son Başbakanımız, Ak Parti Genel Başkan Vekili Binali YILDIRIM’ın da katılımı ile ilçemizde hayırsever iş insanı Sayın Turan ARAS tarafından yaptırılan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Refahiye Şubesi ve Cemevi’nin açılışı yapıldı.
Yapımı tamamlanan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Refahiye Şubesi ve Cemevi’nin açılış programına Ak Parti Genel Başkan Vekili Son Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM, Erzincan Valisi Sayın Mehmet MAKAS, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sayın Süleyman KARAMAN ve Sayın Burhan ÇAKIR, Hemşerimiz İstanbul Milletvekili Sayın Serkan BAYRAM, 26. dönem Erzincan Milletvekili Sayın Sabahattin KARAKELLE, CHP İl Başkanı Sayın Ayhan DOĞAN, Refahiye Kaymakamı Sayın Ömer Faruk CANPOLAT, Belediye Başkanımız Sayın Çakmak PAÇACI, Alevi Dedeleri ve vatandaşlar katıldı.
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı ve ardından semah gösterisi yapıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Son Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM Beyefendi ; “Erzincan’da ve Refahiye’de birbirimizin arasında ayrımız gayrımız yoktur. Alevisiyle sunnisiyle biz etle kemik gibiyiz. Acılarımızı paylaşarak azaltacağız, sevinçlerimizi paylaşarak arttıracağız. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim etsin.” İfadelerine yer verdi.
Protokol konuşmaları ve Alevi dedesinin dua vermesi sonrası açılış kurdelesi kesilerek yeni yapılan Refahiye Cemevi ziyareti yapıldı. Düzenlenen program yemek ikramı ile sona erdi.