Son Başbakanımız, Kıymetli Büyüğümüz Sayın Binali YILDIRIM Beyefendinin teşrifleriyle bugün ilçemizde Camii ve Külliye temel atma töreni ile 2. Etap TOKİ konutlarının anahtar teslim töreni düzenlendi.

Son Başbakanımız, Kıymetli Büyüğümüz Sayın Binali YILDIRIM Beyefendinin teşrifleriyle bugün ilçemizde Camii ve Külliye temel atma töreni ile 2. Etap TOKİ konutlarının anahtar teslim töreni düzenlendi.
Yağmurlu ve soğuk bir hava olmasına rağmen gerçekleşen programa hemşerilerimiz yoğun ilgi gösterdi.
Programda konuşan Belediye Başkanımız Sayın Çakmak PAÇACI; törene teşrif ederek bizleri onurlandıran ve camii yapımını üstlenen değerli büyüğümüz Binali YILDIRIM Beyefendiye ve kıymetli Yıldırım Ailesine hayırlarından ve sadaka-i cariyelerinden dolayı teşekkür etti.
Protokol de bulunan; Erzincan Valimiz Sayın Mehmet MAKAS Beyefendiye, Erzincan’ımızın Milletvekilleri Sayın Süleyman KARAMAN ve Sayın Burhan ÇAKIR Beye Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımıza, Erzincan Belediye Başkanımıza, TOKİ Bşk. Yrd. ve Şube Müdürümüze, Cumhuriyet Başsavcımıza, Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörümüze, Önceki Dönem Milletvekilimiz Sayın Sabahattin KARAKELLE’ ye, Ak Parti İl Başkanım M. Cavit ŞİRECİ’ ye, MHP İl Başkanı Salih AKSU’ ya İlçe Kaymakamımız Sayın Eyüp KAYKAÇ ve komşu ilçelerimizin çok kıymetli kaymakamlarına, ilçemizin ve komşu İlçelerin siyasi partilerinin kıymetli ilçe başkanlarına, komşu ilçelerimizin ve beldelerimizin kıymetli belediye başkanlarına, DAP İdaresi Başkanımıza, STK larımızın kıymetli başkanlarına, basınımızın çok kıymetli temsilcilerine ve yağan yağmura ve soğuk havaya rağmen alanı dolduran değerli hemşerilerimizi selamlayarak teşriflerinden dolayı teşekkür etti.
Camii ve Külliye temel atma töreni ile 2. Etap TOKİ konutlarının anahtar teslim töreninde Son Başbakanımız Binali YILDIRIM Beyefendi, kıymetli eşleri Semiha YILDIRIM Hanımefendiyle birlikte eserlerde emeği geçenlere teşekkür ederken 2. Etap TOKİ konutlarında hak sahibi olan ailelere anahtar teslimi yaparak hayırlı olması temennisinde bulundular.
Daha sonra Refahiye Camii ve Külliyesinin temel atma programına geçilerek dualar eşliğinde ilk harç için butona basıldı.
Programda konuşan Son Başbakanımız Binali YILDIRIM Beyefendi. İlçemize TOKİ tarafından 3. Etapta 214 adet sosyal konutun, İlçe merkezindeki ahırların yerleşim yeri dışına alınmasının, Belediyemiz tarafından yapılan proje kapsamında eski Askerlik Şubesinin yerine ve Belediye Eski hizmet binası ve iş hanının olduğu binanın yerine toplamda 36 daire ve 16 dükkan yapılacağının, ihtiyaç duyulan yeni konut, işyeri ve sosyal alanların ihdas edilerek ilçenin gelişip büyümesini sağlamak amacıyla 600 hektar alanın ilave revizyon imar planı dahilinde imar sınırlarına alınması çalışmasında son aşamaya gelindiğinin, Şehirler Arası Otogarın, Canlı Hayvan Pazarının, Katı Atık Aktarma Tesisinin, Bebek ve Çocuk Kütüphanesinin ilçemize kazandırılacağının müjdesini verdi.
Hayırsever Yıldırım Ailesinin katılımcılara yemek ikramının ardından program sona erdi.